Foto:  Simon Kenny  

Foto: Simon Kenny 

Jag är Ylva Maria,

jag är yogalärare, massageterapeut, MMA-tränare och skribent. Efter fem år i festivalbranschen i Norge är jag tillbaka som egenföretagare med bas i Jokkmokk. Det är här jag driver Jåhkåmåhke Yoga, och det är här i området som mina renar betar. Du kan läsa mer om mina studier och arbetsliv på min CV. Där ser du också mina kvalifikationer rörande massage, yoga och MMA.

När jag flyttade hem tog jag med mig passionen för kamsport och jag tränar submission wrestling, Brazilian Jiu Jitsu och MMA på två klubbar: Snow MMA i Gällivare och SBG Manchester i England. Jag är certifierad tränare för MMA klass B hos Sveriges MMA-förbund. Jag är en av drivkrafterna bakom föreningen Niejda, och tror stenhårt på att jag genom mitt engagemang skapar ett bättre Sápmi imorgon än idag. Ett sådant exempel är de kurser jag leder i läkande skrivande

Kvalitetssymbol_2018_gulgron.jpg

Samarbetspartners

  • Care of Gerds ekologiska massageoljor och liniment använder jag till massagebehandlingar. 
  • Niejda är en förening för samiska kvinnor och tjejer i hela Sápmi. Jag är stolt styrelsemedlem.
  • Snow MMA är en kampsportklubb i Gällivare som erbjuder MMA för både nybörjare och avancerade utövare. Där leder jag yoga varje vecka. Min andra hemmaklubb är SBG Manchester.
  • Vicino Jokkmokk driver Jokkmokks andra yogastudio som ligger vägg i vägg med mig. En god granne och inspirerande lärare.
  • Write Your Self har utbildat mig till skrivvägledare och ger mig oändligt med stöd och verktyg för att ge skrivande till fler.
  • Årrenjarka fjällby är ett familjeföretag i Oarrenjárgga i Jokkmokks kommun, den perfekta platsen för yogahelger.