Vår: i ljuset ser vi förändringarna

Jag njuter av att se solstrålarna tränga in genom gardinerna i studion när jag ger massagebehandlingar. Det ljusnar mer för varje dag som går och det är nu vi får chansen att se förändringarna vi har genomgått i vinter och i höst.

Energier i rörelse

Det är mycket energier i rörelse på våren, och plötsligt är det som om de där tankefröna vi sådde i höstas har vuxit, och de börjar manifesteras runtom oss. Du som har ägnat dig åt fysisk yoga känner det säkert i form av ökad rörlighet, större lungkapacitet, och friare andning. Du som gett dig själv meditation upplever det nog som att dina val är mer självklara härifrån; ditt fokus är starkt.  

Samtidigt som våren och ljuset för med sig energi, upplever många det som en tuff tid. Det är inte alltid lätt att försonas med att personer och situationer växer, förändras, utvecklas och sträcker sig åt andra håll än förr. I ljuset blir förändringarna synliga. De mörka månaderna som gav oss skuggiga hörn att vila i avtar, och vårljuset visar vägar som inte alls känns lika tryggt som skuggan vi har vant oss med.

Jag tog sportlovsveckan ledig från studion. Armarna har fått vila från massagebehandlingarna och jag har haft tid att ge mig själv det jag erbjuder andra genom Jåhkåmåhke Yoga. Jag har yogat in nya kriyor, läst in mig på nya områden av kundaliniyogan och jag har låtit förändringen spira också i mig. Det är lätt att bli blind när vardagen rusar på, att köra längs samma spår av bara farten. Den senaste veckan gav jag mig själv möjligheten att spegla förändringarna i och runt mig. De där tankefröna jag sådde i vinter: nu spirar de. Därför återvänder jag hem till Jokkmokk och studion på c/o Gerd för att dra igång en ny vecka full av yoga, massage och möten - från och med imorgon!

Yoga för dig som tränar kampsport

Till veckan startar nya yogaklasser (du ser en kalender med veckans alla klasser här och kan boka yogaklasserna i Jokkmokk här). En som jag är extra glad åt är yoga för kampsportare; en klass som jag börjar leda på torsdagkvällar på Snow MMA i Gällivare. Det är en klass med fokus på rörlighet för markarbete (grappling, BJJ, SW), utformad för er som tränar regelbundet. Jag är passionerad kampsportare själv, som alltid väger upp min kampsportträning med yoga för att hålla mig skadefri. Då känns det speciellt roligt att få dela med sig av yogans alla fördelar till mina träningskompisar! Yoga för kampsport är öppen för alla Snow MMA's medlemmar, så ta kontakt med dem om du vill delta.

2017-01-14 11_Fotor kopia.jpg

Var med på chakraworkshop till helgen!

Vi har en mängd energicentrum som vi kan medvetet arbeta med för att få bättre flyt i vardagen. Blockeringar i chakrasystemet kan komma från händelser i vårt förflutna, från trauman eller långvarig stress, från felaktigt ätande eller obalanserad vardag. I Kundaliniyoga enligt Yogi Bhajan lär vi att vi har åtta huvudcentrum - åtta chakran - och kundaliniyogan ger verktyg för att balansera dessa chakran. Det finns en mängd tekniker vi kan använda oss av för att lösa upp blockeringar och hjälpa energiflödet, och genom det få bättre flyt i våra liv på flera plan. Det kan handla om arbetslivet, relationer, förmågan att känna sig älskad, trygghet, förmågan att tala från hjärtat. Det kan handla om svårigheter att etablera sunda vanor; genom att bli medveten om och arbeta med våra chakran kan vi stärka de beteenden som är sunda för oss. 

Nu på fredag kl 18 drar jag igång med en chakraworkshop här i Jokkmokk. Fredagkväll gör vi en yogakriya och jag ger en introduktion till chakrasystemet enligt Yogi Bhajan. Lördag och söndag förmiddagar kommer vi både yoga, meditera och lära oss mer om våra olika chakran. Alla deltagare får med sig verktyg och manualer hem för att kunna fortsätta arbeta med sina chakran på egen hand. 

TIDER: Fredag kl 18-20, Lördag & söndag kl 9-12. 

KOSTNAD: 800 kr eller 6 klipp på 10-kortet (värde 660 kr)

Boka din plats här!

Max 14 och min 6 deltagare. Mer information på facebook-eventet eller ta kontakt med mig på telefon 0702030814.

Admin