Min yoga

Utbildning

Kundaliniyogalärare. Kundaliniyogalärarutbildning (KRI Level 1 International Teacher Training program in Kundalini Yoga as taught by Yogi Bhajan) på Kundaliniyogaskolen i Oslo, med huvudlärare Shiv Charan Singh

Diplomerad yinyogalärare. Yinyoga grund modul 1 lärarutbildning med Magdalena Mecweld och Mats Nielsen, Yinyoga Stockholm.

Pågående utbildning

Medicinsk massageterapeut och massör på Svenska Hälsoteamet. Utbildningen innehåller svensk klassisk massage, intuitiv massage, energimassage, triggerpunktsbehandling, het sten-massage och terapeutisk stretching.


Min yogaresa

Jag var en ovillig yogi till en början. Som tonåring avskydde jag det lilla jag testat, och lät bli. Men när jag var runt 20 år blev jag utsatt för yoga dagligen i flera veckor. Min entusiastiska syster jublade att jag skulle testa det tio gånger innan jag beslutar mig för vad jag tycker om det, och efter tio gånger hade yogan tillåtit mig att känna av så stora förändringar i mitt liv att jag inte ville sluta yoga för allt i världen. Nu har det gått över tio år sedan jag resignerade för yogan, och min egen yogarutin är mer solid än någonsin. 

Vilken typ av yoga? Av det jag har yogat hittills så är kundaliniyogan närmast hjärtat, yinyogan hjälper mig att balansera upp all kraft och fart, medan ashtangan får mig att glöda. Som kampsportare fascineras jag över hur yogans tekniker kan användas för med starkare guard och högre sparkar, och en stor del av min praktik är rent fysisk där jag jobbar för att bli bättre MMA-utövare. Däremellan gör jag gärna egna härliga blandningar av all sorters hathayoga, med speciell inspiration från samayogan.

Med full respekt för yogans kraft, väntade jag tills jag hade ett stort djup i min egen yogapraktik innan jag började lära ut. Nu driver jag en yogastudio och leder varje vecka klasser i yoga i Jokkmokk och Gällivare. Du kan läsa om de aktuella klasserna här.