Din berättelse är viktig. Skriv den.

Ietjat giehto ger skrivande till personer som vill formulera sina berättelser och utforska läkning genom skrivande. Jag är skrivvägledare och arbetar enligt Write Your Selfs metoder. Jag leder korta workshops, längre kurser och erbjuder handledning i läkande skrivande.

Mina kurser går att ta både över internet eller med fysiska träffar i Jokkmokk. Du behöver ingen tidigare erfarenhet av skrivande för att vara med på mina kurser. Du väljer alltid själv vad du skriver om, på vilket språk du skriver och det finns inga krav på att du ska visa det du har skrivit för någon annan.

Ietjat gietho är lulesamiska och kan översättas till berätta dig själv.

Med värme, 

Ylva Maria Pavval

Certifierad vägledare för Write Your Self


pexels-photo-2.jpg

Kommande kurser

i läkande skrivande med Ylva Maria Pavval

Onlinekurs i läkande skrivande

Skrivworkshop i Jokkmokk (datum ej klart)

 • En dags workshop
 • Datum: januari 2018 kl 10-15
 • Öppet för alla
 • Mer information kommer

Skrivkurs i Jokkmokk (datum ej klart)

 • 8 veckors kurs
 • Uppstart: januari 2018
 • Öppet för alla
 • Mer information kommer

 


Om metoden

Write Your Self är en global skrivrörelse som hjälper människor att återerövra sina röster och berättelser efter trauma. Deras metodik vilar på tre ben:

 • Skrivande efter trauma. Detta kan både handla om skriva om trayma och att skriva efter upplevelser av trauma. Skrivämne väljer skribenten alltid själv.
 • Skrivprocess i åtta steg med skrivövningar, skrivande i grupp, samtal och textrespons samt material för att hjälpa skriventen att utveckla ett hållbart skrivande.
 • Skribentens val och egenmakt. Metodikens yttersta syfte är att föra val och egenmakt tillbaka till skribenten. Trauma orsakar ofta en känsla av förlust av handlingsutrymme och makt att påverka sin situation. Write Your Selfs skrivprogram är utformat för att hjälpa skribenten att återta val och egenmakt genom skrivande.

Vanliga frågor

Måste jag skriva om det jag har upplevt? 

Du väljer själv vad du ska skriva om. Write Your Selfs metodik är för personer som har varit med om trauma, men det finns inget tvång i att skriva om det trauma du har upplevt. Du väljer själv vad du skriver om. Du väljer också själv om du vill låta någon annan läsa eller höra det du har skrivit. 

Varför är vissa kurser endast för Niejdas medlemmar? 

Jag har tilldelats ett ettårigt stipendium från Write Your Self, där en viktig del är att erbjuda läkande skrivande till Niejdas medlemmar. Därför erbjuder jag kurser till ett rabatterat pris 2017 för de som är medlemmar i föreningen Niejda. 

Hur blir jag medlem i Niejda? 

Du blir enkelt medlem genom att swisha 50 kr till 1230801837 och fylla i detta formulär. Här finns mer information om betalning från utlandet med mera. 


Länkar

Läs mer om Write Your Self här
Här har jag också skrivit ett inlägg på min blogg om att skriva sig till läkande