Facilitator 

Facilitator är en person som hjälper en grupp människor att arbeta mot ett gemensamt resultat. Som facilitator hjälper jag dig att designa och leda processer för mindre och större grupper.

Moderator

Som moderator på konferens, debatt eller panelsamtal guidar jag deltagare genom ett bestämt program, alltid med målet att deltagare ska få det mesta ut av dagen.

Workshopledare

Jag utvecklar och leder workshops för mindre grupper, främst med fokus på kreativitet och att generera idéer. 

Exempel på tidigare uppdrag

  • Moderator på två temadagar om integration i Kiruna, våren 2017. Min uppgift var att planera metodik samt lotsa drygt 100 deltagare genom en halv dags arbete med tema på integration för en kompetensförsörjningsdag, och sedan agera konferencier för en heldag av inspiration. Hör en radiointerjvu med Navid Modiri här och läs en artikel inspirationsdagen här (betalartikel) om inspirationsdagen. Uppdragsgivare var integrationsenheten vid Kiruna Kommun. 
  • I tre år agerade jag facilitator på Jokkmokk Winter Conference, med uppgift att bland annat planera praktiskt utförande, agera moderator på konferensen samt leda workshops och panelsamtal.
  • Konferencier på vernissage av utställningen Queering Sápmi på Västerbottens Museum i september 2013, samt facilitator och workshopledare på efterföljande konferens.
  • I projektet Reggae Rock and Rights Tour utvecklade och genomförde jag workshops i kreativitet tillsammans med Jens Choong och Halvard Rundberg. Deltagare var ungdomar i Norge, Sverige, Finlad och Ryssland.
  • Genomförande av kreativa workshops för bland annat FN-Sambandet, Norrbottens Läns Landsting, Sáminuorra och Sametinget, med huvudarbetsområde Norge och Sverige.